Inschrijven introductie cursus

Heb jij altijd al willen boogschieten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Na deze 8-weekse cursus boogschieten beheers jij de complete basis om hét perfecte schot te maken!

 

Je hoeft nog geen lid te zijn van de NHB of handboogvereniging en nog geen ervaring te hebben met het handboogschieten!

Deze cursus wordt gegeven door Sylvia van Sylver Arrow op locatie van handboogvereniging L’Arc.

 

Tijdens de cursus schiet je met een lichte club boog, barebow (kale boog). Barebow is de basis boog om alle stappen goed onder de knie te kunnen krijgen.

 

Hoe de cursus in elkaar zit:

In 8 weken leer je alle stappen die nodig zijn om het “perfecte schot” te kunnen maken. Deze stappen bestaan weer uit kleinere stapjes die allemaal in de juiste volgorde gemaakt moeten worden. Samen zorgen we ervoor dat de stappen onderdeel worden van je routine tijdens het handboogschieten.

 

Les 1: Introductieles.

Tijdens deze les leer je veilig handboogschieten. Ook leer je de 6 basisstappen in hoofdlijnen om blessures te voorkomen en wordt er extra aandacht gegeven aan de mechanica van het lossen.

Les 2:
De 6 onderdelen van het “basisschot met club boog” in hoofdlijnen met speciale aandacht voor het voorbereidende onderdeel van het schot: “voorbereiding”.

Les 3:
De 6 onderdelen van het “basisschot met club boog” in hoofdlijnen met speciale aandacht voor “3B-basis - uitlijnen”.

Les 4.

De 6 onderdelen van het “basisschot met club boog” in hoofdlijnen met speciale aandacht voor “pijlpunt kijken - ankeren - stringwalken”

Les 5:

De 6 onderdelen van het “basisschot met club boog” in hoofdlijnen met speciale aandacht voor “na het lossen blijven staan en afsluiting”.

Les 6:

De 6 onderdelen van het “basisschot met club boog” in hoofdlijnen, met speciale aandacht voor “3B-basis - uitlijnen”.

Les 7:

Alle 6 onderdelen één voor één, correct en in de juiste volgorde uitvoeren (routine).

Les 8: Laatste les.

Wedstrijdje onderling (Ook wordt er natuurlijk op gelet of alle stappen correct en in de juiste volgorde worden uitgevoerd) met uitreiking van certificaat en prijs voor de winnaar van de wedstrijd.

 

Voor het goed functioneren van onze vereniging willen wij je graag (laten) informeren over de vereniging, sportactiviteiten en aanbiedingen ed. Ook willen we speelschema’s, wedstrijduitslagen en soms ook foto’s en/of filmpjes van je op onze website en besloten Facebook pagina plaatsen. In dit formulier vragen wij ook je toestemming om ook jouw gegevens hiervoor te gebruiken.

Lees voordat je je inschrijft onze veiligheids- en gedragsregels hier.

Inschrijfformulier introductie cursus