Kosten contributie  

 

Op deze pagina vindt je meer informatie over de kosten van onze contributie, de opzet van onze contributie en de mogelijkheden tot financiële ondersteuning. 

Onze contributie loopt jaarlijks van 1 januari t/m 31 december en is opgebouwd uit twee onderdelen. De club contributie en de NHB contributie. Onderaan de pagina staat er meer uitleg over hoe onze contributie is opgebouwd.  

Ook wordt er op deze pagina aangegeven waar u terecht kunt voor eventuele financiële ondersteuning. 


Contributie 2023 (incl. NHB)

De kosten voor de contributie verschillen per leeftijdscategorie en in welk kwartaal u bij ons lid wordt. In deze kosten zitten de clubcontributie en de NHB contributie verwerkt. 

Contributie jeugdleden (t/m 17 jaar) per kwartaal

Kwartaal Kosten
1 januari t/m 31 maart € 95
1 april t/m 30 juni € 87,63
1 juli t/m 30 september € 80,25
1 oktober t/m 31 december € 72,88

Contributie volwassenen (18+ jaar) per kwartaal 

Kwartaal Kosten
1 januari t/m 31 maart € 150,00
1 april t/m 30 juni € 135,25
1 juli t/m 30 september € 120,50
1 oktober t/m 31 december € 105,75

Ondersteuning vanuit Handboogvereniging L'Arc 

Vanuit de club kunnen we je ondersteunen met het betalen van de contributie doormiddel van verschillende manieren. We kunnen u helpen bij het aanvragen van financiële ondersteuning bij Gemeente Land van Cuijk en/of de NHB. 

Ook is het bij ons mogelijk om in termijnen te betalen. Indien dit gewenst is horen we dit graag van tevoren zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Je kunt altijd hierover in gesprek gaan met de penningmeester en/of de overige bestuursleden. 


Financiële ondersteuning vanuit Gemeente Land van Cuijk (t/m 17 jaar)

Vanuit de Gemeente Land van Cuijk is er de organisatie Leergeld die zich bezig houdt met het belang voor kinderen. 

Leergeld vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen en dat betekent op verschillende vlakken, zoals school, sport en cultuur. Deze organisatie vergoed de contributie voor een sport- of muziekvereniging en zwemlessen. Maar ook bijvoorbeeld een fiets om naar het voortgezet onderwijs te fietsen en een laptop om huiswerk op te maken.

Elke aanvraag is maatwerk en de vergoedingen zullen per kind bekeken worden. Voor meer informatie en om een aanvraag te doen verwijzen we je naar de deze site


Financiële ondersteuning voor leden vanuit de NHB (2023)

Het kan helaas zomaar gebeuren in deze economische zware tijden; je kunt jouw sport niet meer beoefenen, omdat je er geen geld voor hebt. Of jouw zoon of dochter kan het niet. Het kan zomaar zijn dat je dit soort verhalen bij jou op de vereniging al hoort op dit moment. Als vereniging kun je ondersteunen door iemand mee te laten rijden, materialen te delen; er te zijn
voor elkaar. Vanuit de NHB hebben wij navraag gedaan, wat de mogelijkheden zijn. Er zijn immers organisaties die steun geven aan mensen op financiële wijze. Meer informatie is te vinden bij het Kenniscentrum Sport en Bewegen. Kijk hier voor het artikel op hun site.

Als er ergens hulp nodig is van de NHB om iets geregeld te krijgen, laat het ons weten. Daarnaast is het goed te weten dat de NHB eerder dit jaar al heeft besloten voor 2023 de contributie opnieuw niet te laten stijgen. Waar de contributie volgens het vastgestelde beleid zou stijgen naar 64 euro per jaar voor een seniorlid is door de bondsraad besloten een korting toe te
passen, waardoor de contributie op 59 euro per jaar voor een seniorlid (junioren de helft) blijft.


Uitleg contributie (2023)

Onderdeel 1 : Clubcontributie

De contributie die naar de club gaat wordt jaarlijks betaald. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de leeftijdsgroep. In de tabel staan de contributies per leeftijdsgroep. 

Leeftijd Clubcontributie 2023
Jeugdleden (8-17 jaar) € 65,50
Volwassenen (18+ jaar) € 91,00

Onderdeel 2: NHB contributie

Deze contributie wordt afgestaan aan de NHB (Nederlandse handboogbond). Hierdoor ben je als schutter verzekerd en mag je meedoen met de (landelijke) competities. De NHB heeft hier twee prijzen op basis van leeftijd, zie onderstaande tabel. 

Voor meer informatie over deze contributie verwijzen we u naar deze site

Leeftijd NHB contributie 2023
Jeugdleden (8-17 jaar) € 29,50
Volwassen (18+ jaar) € 59,00